2015-09-19-11-12-42-1

Seizoensgroenten: HERFST!!

Herfst.. Persoonlijk vind ik de herfst een heel mooi seizoen mits het niet te veel regent 😉 Wij maken graag een wandeling door het bos met zijn mooie herfstkleuren en bij thuiskomst nemen we een heerlijke kop soep!! Het is inmiddels alweer even herfst en dat is duidelijk te merken, iedereen lijkt wel verkouden. Wil jij graag ‘top fit’ blijven? Dan doe je er verstandig aan om te zorgen dat je voldoende vitamine en mineralen binnen krijgt. Dat kan ook in de herfst, varieer volop in groente en fruit en kies voor verschillende kleuren groente!!

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Knollen, kolen en pompoenen!!
Typische herfst groenten zijn o.a. Andijvie, Bieten, Bleekselderij, Broccoli, Courgette, Groenlof, Knolselderij, Kolen, Maïs, Pompoen, Snijbiet, Spinazie, Ui, Veldsla en Wortels. Met een kop dampende soep maak je mij altijd blij en de herfst heeft daar de perfecte ingrediënten voor! Waarschijnlijk denk je meteen aan pompoen- of courgettesoep maar kies ook eens voor een Mais of Uien soep!

Het fruit seizoen is in de herfst helaas een stuk minder kleurig en gevarieerd als je kijkt wat de zomer ons bied. Maar dat maakt eten uit het seizoen ook weer aantrekkelijk. In de herfst eet je vooral Appels, (Stoof)peren, Bessen en Bramen. Ik maakte deze week al appelflappen maar ik kijk ook weer uit naar een pan vol stoofperen of zelfgemaakte appelmoes uiteraard zonder geraffineerde suiker! :-)

 

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Site