Schermafbeelding 2015-11-09 om 10.06.59

Mooi, Fit en Gezond opent 14 november haar deuren!

Er is voor een beginnend ondernemer bijna niets zo lastig als het vinden van een goede naam voor je bedrijf. Je wilt dat de naam lekker in het gehoor ligt, maar ook dat die naam de lading dekt. Carina Verlinden uit Watergang is gewichtsconsulent, schoonheidsspecialiste en pedicure. Dat gegeven moest ze zien onder te brengen in een naam voor haar nieuwe praktijk aan de Populierweg 4A in haar woonplaats. Wat het geworden is: Mooi, Fit en Gezond. Zaterdag 14 november is iedereen van harte welkom om tijdens de Open Dag kennis te komen maken met Carina, haar werkwijze en de nieuwe cosmetische natuurproducten van Chrystal. Mooi, Fit en Gezond is die dag geopend van 10 tot 15 uur. 

“Mooi, Fit en Gezond staat voor alles wat ik in mijn praktijk te bieden heb,” vertelt Carina. “Ongeveer acht jaar geleden ben ik hier begonnen als schoonheidsspecialiste en pedicure, maar sinds ik afgelopen zonder mijn diploma Gewichtsconsulente heb behaald, was het tijd om een nieuwe richting in te slaan. Dat is gelukt. Niet alleen de naam van de praktijk is anders, Mooi, Fit en Gezond kent ook een heel andere aanpak. Een aanpak die in de eerste plaats gericht is op een gezondere levensstijl. Bij een betere levensstijl hoort ook een zeker bewustzijn. Weten waar je mee bezig bent. Dat bewustzijn kunnen we hier activeren en begeleiden.

Chrystal is puur natuur
Trek je de nieuwe lijn door naar de schoonheidsalon van Mooi, Fit en Gezond, dan ligt het voor de hand dat we werken met verantwoorde, natuurlijke producten. Chrystal, dat hier in huis hèt kwaliteitsmerk is, komt uit Oostenrijk. De planten en kruiden die men gebruikt om de crèmes van Chrystal mee te bereiden groeien in ongerept gebied en worden nog met de hand geplukt. Puur natuur dus en dat merken mijn cliënten aan de verbeterende conditie van hun huid. “Het is niet mijn bedoeling om mensen te bekeren. Dat hoeft ook helemaal niet. Iedereen die zich er een beetje voor open stelt, zal zelf al snel tot de conclusie komen dat zijn of haar conditie verbetert, dat men lekkerder in z’n vel komt te zitten. Een dergelijk mooi resultaat kun je al snel bereiken als je je levensstijl aanpast en om te beginnen verstandiger gaat eten.. Je daarin laten begeleiden door Mooi, Fit en Gezond levert gegarandeerd positieve resultaten op.”

BGN Gewichtsconsulente
In Nederland is de beroepsnaam gewichtsconsulent niet beschermd. Iedereen mag zich dus zo noemen. Carina Verlinden heeft echter niet voor die gemakkelijke weg gekozen. Zij volgde bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland een gedegen opleiding en behaalde in juni haar diploma. Begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. “Een goed teken en een terechte ontwikkeling,” vindt Carina, “want er zijn teveel mensen die echt een probleem met hun gewicht hebben. Te zwaar, te licht, te schommelend. Toen ik tijdens de voorbereiding van Mooi, Fit  en Gezond een doelgroep probeerde te definiëren, ontdekte ik dat mijn praktijk eigenlijk voor iedereen veel kan betekenen. Want even los van onder- of overgewicht; iedereen heeft er toch baat bij gezonder te eten en te drinken en daardoor zich ook veel gezonder te voelen. Dat de een door mijn begeleiding de gewenste kilo’s eraf krijgt en een ander de gewenste kilo’s eraan is uiteraard geweldig, maar ik zie dat eerlijk gezegd meer als ‘mooi meegenomen’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen die wat verandert aan zijn of haar levensstijl en die gezond, vers en als het even kan biologisch gaat eten, bijna vanzelf op het juiste gewicht terecht zal komen. En zonder al teveel extra’s te hoeven doen, wordt je huid er ook stukken gezonder van en verbetert je algehele conditie.”

Gezond koken is niet moeilijk
In haar praktijk staat Carina Verlinden voor ‘full service’. Ze zal haar cliënten dan ook niet naar huis sturen met slechts het advies het wat gezonder aan te gaan doen. Ze zal ook aangeven hoe de persoon in kwestie dat voor elkaar kan krijgen. “Dan heb je het al snel over hoe je een verantwoorde maaltijd op tafel zet zonder daarvoor eerst uren in de keuken te moeten staan,” zegt Carina. “Ik heb tips en gezonde recepten te over en werk bovendien met het 8 stappen plan van PuurGezond. Gezond eten hoeft trouwens helemaal niet duurder of ingewikkelder te zijn dan waar men aan gewend is. Koken is op zich al leuk, vind ik, maar koken met verse groenten en aan de hand van de PuurGezond methode is echt geweldig.
Ik hoop dat veel mensen zaterdag 14 november in de gelegenheid zijn om een kijkje te nemen en een gesprekje met me te voeren. Iedereen is tussen 10 en 15 uur welkom bij Mooi, Fit en Gezond in Watergang.”

Mooi, Fit en Gezond
Carina Verlinden
Populierweg 4A
1454 AR Watergang
Tel. 06 – 380 30 277
www.mooifitengezond.nl
Overdag en ’s avonds uitsluitend op afspraak

Tekst: Henk Sprenkeler

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Site